Cauta:
  News  Tehnologie  Media  Politic  Evenimente  Media monden  Media monden evenimente  Social  Sport  Imobiliare  

©24-May-2019

it  Ziua Comunicatiilor - 8 mai 2008 it

Totusi, un numar mare de operatori mobili au ales deja WiMAX ca tehnologie de acces, cu un model viabil de business. 2008 combina ritmul alert de dezvoltare a terminalelor de access si a tehnologiei backhaul, cu o cerere crescuta de banda, indicand faptul ca 2008 poate deveni anul adoptiei pe scara larga a WiMAX.

 Se incurajeaza incluziunea standardelor. BUCURESTI / 10:04, 6. 05. 2008

Editia a 12-a a "Zilei Comunicatiilor", un eveniment traditional care a marcat de fiecare data cele mai importante momente in dinamica industriei IT&C locale si evolutia sa in contextul global al telecomunicatiilor, va avea loc pe 8 mai, la Crowne Plaza, Bucuresti.

Conferinta internationala telecom:

Marcheza anual evenimentele semnificative in dinamica economiei digitale si reprezinta platforma unica de reunire a celor mai semnificativi jucatori din industria telecom: operatori, producatori de tehnologie, furnizori de servicii, integratori, investitori, banci, centre de dezvoltare, consultanti Ex: WiMAX parte din LTE si nu standard concurent.

 Mobile TV este inca o tehnologie fragmentata, cu modele de business bazate pe costuri nejustificate de continut. Bariere inca prezente: disponibiltatea spectrului, competitia standardelor de celular, recuperarea investitiei. WiMAX, catre WiMAX vs. In prezent exista 30-40 sisteme de operare pentru terminale mobile, care vor fi reduse la 4-5.

 Pe termen lung, operatorii mobili eficienti vor acoperi si piata serviciilor de comunicatii fixe.

 LTE reduce costurile prin reutilizarea celulelor, simplificarea retelelor fata de UMTS si eliminarea suportului pentru comutarea circuitelor (fully IP).

 HSPA introdus de 250 de vendori in 400 de produse, asigura 40Mb/s downlink si va ajunge la 100Mb/s cu dezvoltarea LTE.

 Dimensionarea celulelor se reduce la nivel Femto (indoor).

 Un studiu NSN evalueaza gradul de utilizare a sistemelor de comunicatii la nivel national si releva faptul ca si cele mai avansate 16 tari la nivel de conectivitate folosesc in medie 50% din potentialul retelelor instalate (70% din potentialul economic in SUA, 68% in Suedia si Japonia si 48% in Coreea!).

 Confruntarea tehnologiilor se muta de la 3G vs. Cu toate acestea, CE a aprobat standardul HVB-H pentru Europa, iar evenimentele media din 2008 (Olimpiada Beijing si Euro 2008) deschid oportunitati pentru adoptarea Mobile TV.

 Producatorii creeaza noi concepte de personalizare. Ex: LG "Yuosability".

 Adoptarea de standarde simplificate. .


Workshop:

Zona de inovare in care sunt lansate cele mai avansate aplicatii, servicii si produse, solutii de crestere a competitivitatii, anticipand cerintele utilizatorilor.

Participanti si parteneri la editia 12:

ALCATEL-LUCENT, CISCO SYSTEMS, COMBRIDGE, COSMOTE, ERICSSON, ERNST & YOUNG, FRR, GTS TELECOM, HEWLETT PACKARD, HUAWEI, INES, INTEL, INTRAROM, LGE, MICROSOFT, MOTOROLA, NETCITY, NOKIA SIEMENS NETWORKS, ORACLE, ORANGE, RCS-RDS, RED HAT, ROMKATEL, ROMTELECOM, SAMSUNG, S&T, TELETRANS, TOPEX, UPC, UTI SYSTEMS, VODAFONE, ZTE

Tendinte 2008:

 Retelele omniprezente schimba modelele de business si reprezinta provocari pentru operatorii traditionali, valoarea socio-economica a comunicatiilor mobile si revolutionarea continutului digital in zone ca: advertising mobil, servicii financiare, retele sociale.

 2008 anul WiMAX. WiMAX este recomandat in expandarea pana la 20% a retelelor existente, dar inadecvat pentru retele noi.

 Furnizorii de semiconductoare LTE raman confidentiali, iar Intel ramane focalizat pe WiMAX.


LTE cu perspectiva HSDPA (20% din retele) -> LTE (2009) + WiMAX (2007).

 LTE va fi 4G si va incorpora WiMAX.

 
it it

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'populare'


Alte articole


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|IT - 2019 - reportaj.com