Cauta:
  News  Tehnologie  Media  Politic  Evenimente  Media monden  Media monden evenimente  Social  Sport  Imobiliare  

©16-Nov-2019

it  Tuca Zbarcea Asociatii a lansat it

Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucuresti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc. Tuca Zbarcea & Asociatii a lansat ieri portalul www. noulcodcivil. ro, ca raspuns la provocarile cu care se vor confrunta practicienii in drept in interpretarea si aplicarea dispozitiilor Noului Cod Civil. In acest sens am considerat utila lansarea unei platforme care sa sustina nevoia de informare, instruire si perfectionare si sa permita un dialog si un schimb de experienta intre practicieni pornind de la probleme concrete din activitatea de zi cu zi", a declarat Florentin Tuca, Avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Firma de avocatura anticipeaza o crestere importanta a volumului normativ in perioada urmatoare, cu impact semnificativ asupra activitatii avocatiale. "In contextul in care ne asteptam la adoptarea de reglementari noi in materia dreptului civil si comercial, principalul obiectiv al www. noulcodcivil. ro este de a analiza noile norme, in special pe acelea susceptibile sa genereze probleme in practica ori o jurisprudenta neunitara. De asemenea, firmei i-a fost acordata cea mai importanta distinctie a directorului international de specialitate Chambers Europe - premiul "Law Firm of the Year" (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), precum si cel mai important premiu regional atribuit de revista britanica The Lawyer - "Firma de Avocatura a Anului pentru Europa de Est si Balcani" (The Lawyer European Awards 2010).

In ultimii ani, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost inclusa pe lista celor mai buni angajatori din Romania, clasandu-se pe primul loc in categoria IMM - "Best Employer in Romania 2009/10" - in cadrul studiului realizat de Aon Hewitt.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Am propus peste 300 de amendamente legislative necesare punerii in aplicare a acestor Coduri, organizand zeci de simulari si consultari cu practicieni. Totodata, peste 5. 000 de ore au fost dedicate studiului noilor reglementari in raport de legislatia anterioara iar alte 1. 600 de ore au fost alocate pentru sesiuni de traininguri cu avocatii si clientii firmei", a continuat Cornel Popa.

Tuca Zbarcea & Asociatii a anuntat totodata ca va continua eforturile de popularizare a noilor reglementari prin organizarea de evenimente, redactarea de articole de specialitate, consultari si simulari cu practicieni in drept.

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii:

Cu o echipa formata din 90 de avocati in cadrul biroului din Bucuresti, dintre care 21 sunt parteneri, Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, care functioneaza in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Materialele de pe acest site sunt oferite spre informare si consultare; ele nu reprezinta consultatii juridice si nici nu trebuie interpretate ca atare", a adaugat Cornel Popa, Avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Tuca Zbarcea & Asociatii este implicata in calitate de consultant in proiectul de asistenta tehnica finantat de Banca Mondiala privind "Pregatirea punerii in aplicare a Codului Civil, Codului Penal, Codului de Procedura Civila si Codului de Procedura Penala".

"In ultimele 12 luni, avocatii nostri si partenerii de consortiu au studiat impactul estimat de punerea in aplicare a celor patru Coduri din punct de vedere legal, economic, bugetar si al resurselor umane. Influenta asupra mediului de afaceri", un blog structurat ca o platforma de comunicare dedicata tuturor practicienilor in drept.

Blogul www. noulcodcivil. ro ofera o abordare practica problemelor rezultate din interpretarea si aplicarea prevederilor Noului Cod Civil, intrat in vigoare la 1 octombrie.

Potrivit reprezentantilor firmei de avocatura, Noul Cod Civil este o opera legislativa de mare anvergura, care raspunde nevoii de modernitate dar, asemenea oricaror reforme de o asemenea amploare, necesita serioase eforturi de armonizare si integrare in sistemul juridic existent.

"Multiplicarea numarului de norme juridice comparativ cu cele ale Codului Civil anterior presupune un proces de asimilare solicitant pentru toti cei implicati in procesul de aplicare a legii: avocati si consilieri juridici, magistrati, notari publici, executori judecatoresti, mediatori, practicieni in insolventa, evaluatori. Initiativa se inscrie intr-un amplu set de masuri vizand familiarizarea practicienilor cu noile reglementari, masuri ce includ si celelalte Coduri a caror implementare este asteptata in perioada urmatoare.

Firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a lansat ieri, cu prilejul conferintei organizate impreuna cu Mediafax pe tema "Noutatile introduse prin Codul Civil. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica pe principiul "best friend" cu firma de avocatura Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.

Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum drept societar si comercial, fuziuni, achizitii / privatizari, litigii si arbitraje internationale, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar etc.

Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase recunoasteri si distinctii pe plan local si international, fiind castigatoarea premiului "Firma de Avocatura a Anului" in ultimii patru ani si desemnata "Cea mai inovatoare casa de avocatura din Europa Continentala" de catre Financial Times.

 
it it

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'populare'


Alte articole


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|IT - 2019 - reportaj.com