Cauta:
  News  Tehnologie  Media  Politic  Evenimente  Media monden  Media monden evenimente  Social  Sport  Imobiliare  

©16-Nov-2019

it  Traficul aerian in timpul it

BUCURESTI / 16:21, 16. 04. 2008

TOPEX VCS, sistem de comunicatii vocale destinat aplicatiilor de control a traficului aerian si centrelor de comunicatii de tip dispecer, a ajutat la asigurarea coordonarii zborurilor pe durata Summit-ului NATO desfasurat in Bucuresti in perioada 2-4 aprilie 2008 In acest fel, TOPEX IP VCS este o solutie redundanta destinata Managementului Traficului Aerian fiind flexibila, usor de implementat si upgradat.

Despre TOPEX:

TOPEX este o companie romaneasca ce produce echipamente de telecomunicatii destinate operatorilor de retele fixe si mobile precum si integratorilor IT&C. Aproximativ 3000 de delegati - cei mai puternici oameni ai planetei, sefi de stat, sefi de guvern si ministri - au dezbatut, intr-un program - maraton de 3 zile, o agenda politica extrem de incarcata.

Pe intreaga desfasurare a Summit-ului NATO pe Aeroportul International "Henri Coanda" au aterizat peste 120 de aeronave care au asigurat transportul demnitarilor, securitatea acestora fiind garantata 24 de ore din 24 prin prezenta in aer a fortelor si mijloacelor apartinand Fortele Aeriene Romane, NATO si unor tari membre NATO.

Zborurile oficialilor au fost urmarite si dirijate de controlorii de trafic aerian din cadrul ROMATSA - Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian, acestia coordonand cu succes echipamentele din sala de dirijare a traficului aerian.

TOPEX VCS este unul din aceste sisteme la care coordonatorii de trafic au apelat pentru a accesa linii telefonice terestre, canale radio, interfoane si functii de paging astfel incat sa asigure o buna desfasurare a traficului aerian pe durata Summit-ului.

Aceasta solutie complet digitala, flexibila, cu arhitectura TDM scalabila este implementata comercial de peste cinci ani in cadrul ROMATSA si permite configurarea intr-o gama foarte larga de aplicatii din domeniul ATC.

Referitor la colaborarea cu TOPEX, oficialii ROMATSA au declarat: "Echipamentul livrat de TOPEX este de o calitate excelenta, fabricat din materii prime cu un inalt grad de fiabilitate si rezistenta, este corespunzator in toate privintele utilizarii pentru care a fost proiectat si gradul de acuratete, siguranta si fiabilitate corespunde cererii tehnice oficiale. Colaborarea cu Topex este excelenta si certificata de relatiile de afaceri indelungate. "

Compania TOPEX a implementat cu succes acest sistem in Romania atat pentru autoritatile militare cat si pentru cele aeronautice.

In perioada imediat urmatoare doua proiecte IP VCS vor fi implementate pe aeroporturile din Arad si Bucuresti, incluzand peste 40 de pupitre operator IP, radio, linii telefonice si sisteme de inregistrare.

Noua solutie TOPEX IP VCS a fost dezvoltata datorita eforturilor sustinute ale companiei de a adapta tehnologiile VoIP existente in piata la cerintele curente ale industriei ATC. Are o experienta de peste 17 ani in cercetarea, dezvoltarea si productia echipamentelor de telecomunicatii civile si militare.

Portofoliul sau de produse include: softswitch, Media Gateway-uri pentru tehnologii TDM, VoIP, GSM si CDMA (2G, 3G+), convertoare de semnalizare (SS7, ISDN, R2, SIP, H323), routere 3G WiFi, terminale fix-mobil (2G, 3G) si sisteme de comunicatii de voce ATC.
.

 
it it

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'populare'


Alte articole

Casa de avocatura COLTUC in parteneriat

2011 Casa de avocatura COLTUC si basarabeni

Center Systems continua activitatile

Center Systems va continua si dezvoltarea produsului


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|IT - 2019 - reportaj.com