Cauta:
  News  Tehnologie  Media  Politic  Evenimente  Media monden  Media monden evenimente  Social  Sport  Imobiliare  

©23-Aug-2019

it  INTERNETUL OFERA CONSUMATORILOR it

Proiectul este implementat in parteneriat cu Asociatia Integration, Asociatia Sens Pozitiv, Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals, Vitrina Advertising. Internetul este principalul canal mass-media de informare pentru cei care sunt tentati sa incerce consumul de droguri sau sunt deja consumatori. Pot sa va asigur ca nu este usor, dar merita fiecare efort", povesteste Narcis, unul dintre acesti tineri.

"La inceput nu-mi placea sa impartasesc", explica Andreea, o alta beneficiara a programului ARAS despre faptul ca cei care trec prin experienta drogurilor simt nevoia sa ascunda acest lucru. Prin componenta online a campaniei "Nu sunt un nimeni", Asociatia Romana Anti-SIDA (ARAS) estimeaza ca 100. 000 de persoane vor putea fi informate asupra urmarilor acestei alegeri. 5 fosti consumatori povestesc pe pagina de Facebook a campaniei experientele prin care au trecut.

Pentru ca reprezinta singurul canal de informare mass media care ofera unelte de cautare personalizate intereselor fiecaruia, internetul este mediul preferat si de cei care vor sa afle mai multe despre droguri si consumul acestor substante. Potrivit datelor Google, cel mai utilizat motor de cautare in Romania, in ultimele 12 luni cel mai cautat termen de cautare asociat este "despre droguri", urmat de altele ca "droguri legale", "trafic de droguri", "traficanti de droguri". In luna mai 2012 interesul pentru acest subiect a fost cel mai mare din ultimul an.

"Prin cele doua site-uri ale proiectului "A doua sansa", www. a-doua-sansa. ro si www. un-nimeni. ro, estimam ca vom ajunge la mai mult de 100. 000 de persoane. Poate pe altii ii face sa se opreasca sau sa nu incerce. Pentru ca pe internet nu exista granite geografice, putem sa avem un impact dincolo de cele 4 centre pe care le-am deschis, doua in Bucuresti si cate unul in Constanta si Timisoara, iar mesajele raman si dupa finalizarea proiectului", spune Nicoleta Dascalu, coordonator proiect ARAS.

Pe cele doua portaluri se gasesc informatii cu privire la problemele consumatorilor de droguri, cauzele consumului, urmarile acestuia si solutii de reabilitare, stabilizare si integrare socio-profesionala a consumatorilor.

In paralel, pe pagina de Facebook a proiectului, cinci fosti consumatori de heroina care au ales sa urmeze tratamentul de substitutie cu metadona al ARAS povestesc cum au reusit sa iasa din lumea drogurilor.

"Nimeni nu poate sa inteleaga ce bucurie si satisfactie are un dependent de heroina abstinent care implineste un an, decat unul care a trecut prin asa ceva. Dar internetul ii ofera prin pagina de Facebook sansa sa ajute alti tineri. "Dupa ce scriem noi acolo speram sa-i ajutam si pe altii. Pentru ei scriu. Ca nu-i o viata prea frumoasa".

Activitatile fac parte din proiectul « A doua sansa » derulat de ARAS si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, axa prioritara nr. 6 "Promovarea incluziunii sociale".

 
it it

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'populare'


Alte articole

Site-ul wwwmediafaxro - record

ro a inregistrat un record de trafic - 94

Someri din Bucuresti si Ilfov

100 sau 0746239185 email persact@mediafax


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|IT - 2019 - reportaj.com