Cauta:
  News  Tehnologie  Media  Politic  Evenimente  Media monden  Media monden evenimente  Social  Sport  Imobiliare  

©16-Jun-2019

it  Copiii cu deficiente auditive it

Activitatile vor fi sustinute in Bucuresti. In cazul acestora este cu atat mai periculos nu numai din punct de vedere emotional dar si datorita consecintelor grave la care sunt expusi in timpul utilizarii Internetului sau in intalnirile fata in fata cu persoanele pe care le cunosc online", a spus Amalia Fodor - Director Executiv, Fundatia Orange.

Voluntarii Salvati Copiii, cu sprijinul Fundatiei Orange Grup si al Fundatiei Orange Romania, se vor asigura ca toti cei 1500 de elevi cu deficiente de auz vor beneficia pe parcursul anului scolar 2012/2013 de o serie de sesiuni informative directe privind siguranta online, care le vor dezvolta cunostintele si aptitudinile necesare de utilizare a Internetului intr-un mod responsabil. Fenomenul de cyber-bullying nu se intampla doar persoanelor mediatizate, ci se intampla si copiilor cu deficiente. Galati, Cluj-Napoca, Satu Mare, Suceava, Iasi, Vaslui, Craiova, Timisoara, Sibiu, Focsani si Buzau.

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:

Irina Nicolai, Coordonator Proiect E-sign, Salvati Copiii Romania

Tel : 021 224 24 52; 0723 66 34 96

E-mail: irina. nicolai@salvaticopii. ro

Note pentru redactori:

Safer Internet Plus (Sigur. Aproape jumatate din copiii cu deficiente de auz din Romania au fost jigniti prin intermediul Internetului si, mai mult de atat, 51% dintre acestia nu au transmis nici autoritatilor, nici persoanelor apropiate ceea ce li s-a intamplat.

Acestea sunt principalele concluzii ale Studiului National privind Utilizarea Internetului in randul Elevilor cu Deficiente de Auz, initiat in octombrie 2012 de catre Organizatia Salvati Copiii Romania, in parteneriat cu Fundatia Orange.

Scopul studiului este acela de a atrage atentia opiniei publice si a autoritatilor abilitate asupra pericolelor la care se expun elevii romani cu deficiente auditive atunci cand navigheaza pe Internet.

Pentru a preintampina aceste situatii de risc, care pot avea consecinte grave in viata elevilor, Oranizatia Salvati Copiii impreuna cu Fundatia Orange au demarat proiectul national E-sign, dedicat copiilor cu deficiente de auz si profesorilor lor. Chat-ul online si site-urile de jocuri sunt cele mai frecvente contexte pentru hartuire

Peste jumatate dintre participantii la studiu care au fost jigniti/suparati pe Internet (51%) nu au transmis nici autoritatilor, nici persoanelor apropiate ceea ce li s-a intamplat.

In ceea ce priveste intalnirile cu necunoscuti, 70% dintre copii afirma ca, in ultimul an, au cautat prieteni noi pe Internet, iar un copil din cinci (22%) afirma ca s-a intalnit fata in fata cu o persoana complet straina cunoscuta pe Internet. . In 2011, un grup de tineri surzi din Portugalia, impreuna cu voluntarii Sigur. info, au propus implementarea E-sign in scolile din Romania si Portugalia, castigand concursul de proiecte.

In primavara anului 2012, Organizatia Salvati Copii Romania a participat la licitatia de proiecte a Fundatiei Grupului Orange si a castigat o cofinantare de la Fundatia Orange din cadrul grupului Orange-France Telecom si o cofinantare de la Fundatia Orange din Romania care s-au alaturat astfel initiativei Salvati Copiii in promovarea unui Internet mai sigur in randul copiilor surzi si cu deficiente de auz, extinzandu-si sprijinul si in anul scolar 2012/2013. Cercetarea efectuata in demararea proiectului E-Sign dovedeste ca, in Romania, copiii cu deficiente prezinta un risc crescut de a intampina neplaceri si abuzuri in urma navigarii pe Internet. Dintre acestia din urma, 7% declara ca au fost abuzati sexual in urma intalnirii.

"Faptul ca timp de patru ani ne-am adresat publicului larg prin proiectul Sigur. info ne-a permis sa identificam categoriile de copii vulnerabile in fata pericolelor din mediul online, precum acesti elevi hipoacuzici. Doi din cinci copii (44%) isi seteaza public profilul personal, fiind astfel accesibil oricarei persoane cu o conexiune la Internet

44% dintre participantii la studiu afirma ca au fost jigniti/deranjati in mediul online si 48% identifica hartuirea online (cyberbullying) ca principala modalitate prin care au fost lezati. Mai multe detalii gasiti la adresa www. sigur. info

Anual, Sigur. info organizeaza Scoala de Vara Europeana pe tema Sigurantei Online, unde copiii participanti din 10 tari europene sunt incurajati sa propuna organizatorilor proiecte educative. Info) este un program sprijinit de Comisia Europeana, care cuprinde centre nationale active in Uniunea Europeana, avand ca obiectiv comun promovarea utilizarii in conditii de mai mare siguranta a Internet-ului si a noilor tehnologii online de catre copii.
Organizatia Salvati Copii Romania a participat la programul de finantare al Comisiei Europene si a castigat licitatia de proiect, asumandu-si din 2008 rolul de Coordonator national al programului national Sigur. Info in cadrul programului comunitar mai sus mentionat. Ne bucuram ca Fundatia Orange a venit in sprijinul proiectului si astfel vom reusi sa integram in cadrul activitatilor toate scolile speciale pentru copii cu deficiente de auz din Romania", declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv, Salvati Copiii Romania.

"Rezultatele Studiului privind Utilizarea Internetului in Randul Elevilor cu Deficiente de Auz vorbesc de la sine despre vulnerabilitatea acestora si, totodata, despre importanta informarii si educatiei in randul copiilor, profesorilor si famililor pentru a putea preveni hartuirea minorilor. Proiectul se desfasoara in perioada octombrie 2012 - iulie 2013 si include ample activitati directe informative si educative, concursuri specializate, precum si resurse educationale dezvoltate specific pentru copiii cu deficiente auditive.

In Romania sunt peste 1500 copii cu deficiente auditive inscrisi in sistemul educational de stat, iar cercetarea, care s-a desfasurat in perioada octombrie - noiembrie 2012, a vizat un esantion de 400 de elevi cu deficiente auditive din cele 15 institutii speciale de invatamant din tara[1]

 
it it

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'populare'


Alte articole


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|IT - 2019 - reportaj.com