Cauta:
  News  Tehnologie  Media  Politic  Evenimente  Media monden  Media monden evenimente  Social  Sport  Imobiliare  

©16-Nov-2019

it  Combaterea fraudelor corporatiste it

AAM Consulting se remarca prin calitatea serviciilor sale, independenta sa fata de furnizori si succesul sau indelungat in asistarea clientilor sai.

Printre clientii AAM Consulting se numara: Allianz Hungary Insurance Corp. , Primagaz Romania, Gideon Richter Romania, Budapest Bank Nyrt. , CIB Leasing, Citibank Ltd, Erste Bank Hungary, OTP Bank Romania, MKB Bank, OTP Guarantee Insurance, Raiffeisen Bank Zrt. , UniCredit Bank Hungary Zrt. , Vodafone Hungary, UPC Hungary, Magyar Telekom, Bricostore Romania, MOL, E. Expertiza Musat & Asociatii in dreptul muncii si IT este recomandata in mod repetat de prestigioasele publicatii internationale PLC - Which Lawyer?, Chambers Europe si Legal 500, iar Catalin Baiculescu si Ana Maria Placintescu sunt recunoscuti drept specialisti in aceste arii de practica de catre respectivele publicatii.

In completarea echipei, AAM Consulting aduce vasta sa experienta in furnizarea cu succes de servicii precum revenue management, prevenirea, detectarea si investigarea fraudelor corporatiste, HR screening, evaluarea riscului de frauda in cadrul corporatiilor, analiza de risc a contractelor IT, evaluari ale sistemelor de securitate, managementul riscurilor, compliance review, etc.

Despre AAM Management Information Consulting

AAM Management Information Consulting (www. aam. hu/ www. aamconsulting. ro) este una dintre firmele de consultanta de elita din Ungaria ce in prezent isi desfasoara activitatea in 14 tari din Europa. Avand 12 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII ofera servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile straine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, Legal 500, International Financial Law Review etc. ) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania. Companiile trebuie sa coreleze mijloacele tehnice de supraveghere cu regulamentul intern al organizatiei, respectand intru totul prevederile cadrului legislativ aplicabil, si sa informeze angajatii despre masurile implementate, pentru a se asigura ca pot folosi din punct de vedere legal dovezile obtinute in timpul investigatiilor interne", spune Catalin Baiculescu, Co-Managing Partner Musat & Asociatii In cazul anularii deciziei de concediere ca fiind netemeinica sau nelegala, nu este de neglijat nici impactul financiar, avand in vedere ca salariatul este indreptatit la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat.

"Pentru a asigura colectarea tuturor dovezilor necesare pentru a initia o actiune legala in termenul de 30 zile specificat de legislatia in vigoare, investigatia trebuie sa inceapa imediat ce abaterea este detectata. Astfel, inca din faza de recrutare, sustinerea unor interviuri adecvate impreuna cu un investigator de fraude profesionist ajuta la eliminarea candidatilor cu profile cu potential de risc. Reactia imediata este de maxima importanta. Astfel de interviuri sunt recomandate nu numai in faza de recrutare, dar si in mod periodic pentru re-evaluarea angajatilor, in cazul unor schimbari bruste de comportament al acestora sau in urma unor informatii confidentiale ("tips")", completeaza Robert Melli, Director al Departamentului de Risk Management Services, CFE (Certified Fraud Examiner), AAM Consulting.

In implementarea unui sistem de monitorizare interna sunt necesare stabilirea scopului monitorizarii si al beneficiilor practice, folosirea celor mai putin intruzive metode, precum si implementarea unei politici detaliate, clare si justificate, ca parte a regulamentului intern, care sa fie adusa la cunostinta angajatilor. . Desi din punct de vedere tehnologic organizatiile au la dispozitie din ce in ce mai multe metode pentru a preveni si descoperi fraudele economico-financiare, informatiile colectate astfel nu pot reprezenta dovezi legale daca nu respecta legislatia in vigoare si prevederile asupra drepturilor angajatilor.

Evenimentul "Corporate Fraud. O abordare holistica, bazata pe modelarea si optimizarea proceselor si resurselor firmei, desi aparent complicata, duce la cele mai sigure rezultate pe termen mediu si lung, inclusiv in partea de Revenue Assurance", a declarat Cosmin Marin, Solution Delivery Director, AAM Consulting.

Musat & Asociatii detine o experienta vasta in implementarea sistemelor de colectare a datelor si in cazuri complexe de infractionalitate financiara si frauda, incluzand spionaj economic, criminalitate financiar-economica si informationala. Prevention Detection and Legal Actions", organizat astazi de Musat & Asociatii in parteneriat cu AAM Management Information Consulting, a adus in discutie necesitatea protejarii corporatiilor impotriva criminalitatii financiare, economice sau informationale, in conditiile in care recesiunea determina cresterea numarului de infractiuni corporate, iar pierderile medii survenite in urma fraudelor ajung pana la 5% din totalul cifrei de afaceri, potrivit unui studiu realizat de Association of Certified Fraud Examiners.

Implementarea unor sisteme IT de monitorizare, fie a traficului pe e-mail, fie a telefoanelor fixe, fie a tranzactiilor efectuate, reprezinta instrumente ce pot furniza informatii pretioase pentru initierea si desfasurarea unei investigatii interne si/sau externe ON, MALEV Hungarian Airlines, etc.

Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele firme de avocati infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Chiar si in conditiile in care angajatii sunt informati despre masurile implementate de companie, protejarea datelor personale este esentiala, masura ce poate fi implementata prin mentinerea unui numar redus de functionari insarcinati cu monitorizarea, care sa respecte clauzele de confidentialitate aferente, a subliniat in cadrul discutiilor Catalin Baiculescu.

Pe de alta parte, atunci cand se descopera abateri, angajatorii trebuie sa tina cont de faptul ca nicio sanctiune disciplinara nu poate fi aplicata fara o cercetare prealabila, in conformitate cu prevederile legale, destul de restrictive in legislatia romaneasca.
"In situatia in care pasii legali nu sunt respectati intocmai si compania sanctioneaza salariatul cu incalcarea termenelor si conditiilor prevazute de lege pentru aceasta procedura, aplicarea sanctiunii disciplinare devine usor de anulat in instanta", precizeaza Ana Maria Placintescu, Partner Musat & Asociatii si coordonatoarea practicii de Dreptul Muncii din cadrul firmei. "Este binecunoscut ca deciziile de sanctionare disciplinara, si indeosebi deciziile de concediere pe motive disciplinare, sunt de cele mai multe ori contestate in instanta si sunt numeroase cazurile in care, desi angajatorul detinea probe cu privire la abaterea savarsita de salariat, decizia de sanctionare a acestuia a fost anulata pentru nerespectarea procedurii legale", a adaugat Ana Maria Placintescu. Totodata, angajatorul trebuie sa aplice o sanctiune proportionala cu gravitatea faptei savarsite, tinand cont de criteriile de individualizare a sanctiunii prevazute de lege, in caz contrar instanta putand dispune aplicarea unei sanctiuni disciplinare mai putin severe. La randul sau, International Financial Law Review 1000 (IFLR) 2010, ghid juridic specializat pe domeniul financiar bancar, plaseaza firma pe primul loc in toate cele patru domenii analizate in Romania: fuziuni & achizitii, drept bancar, piete de capital si finantari de proiecte. Musat & Asociatii conduce in clasamentul general pe Romania realizat de Practical Law Company (PLC) Which Lawyer?, fiind plasata pe locul intai in 11 din cele 15 domenii analizate (corporate / fuziuni & achizitii, litigii / dispute resolution, real estate, constructii, piete de capital, mediu, private equity, restructurari si insolventa, taxe, telecom & media si outsourcing & IT). De asemenea, ghidurile juridice Chambers & Partners si Legal 500 plaseaza Musat & Asociatii in prima categorie a clasamentelor pe Romania in majoritatea ariilor de practica analizate pe piata avocatiala locala.
Portofoliul Musat & Asociatii cuprinde peste 2. 500 de clienti, mari corporatii locale sau internationale printre care: Enel SpA, Orange, Rompetrol, Colas, PPF Partners, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, General Electric, General Motors, Intel, Oracle, AON, AT&T, Thyssen Krupp, Generali, Immoeast, Petrom, AFI Europe, Electrolux, SBS Broadcasting Corporation etc. Daca respectivul angajat suspecteaza sau stie ca are loc o investigatie in ceea ce priveste abaterea sa, sunt sanse ridicate ca acesta sa distruga probele- astfel, cu cat investigatia incepe mai repede, cu atat cresc sansele de a colecta toate probele si informatiile necesare, si pe cat posibil, de a opri potentiala activitate frauduloasa inainte ca aceasta sa se finalizeze (e. g. tranzactii frauduloase)", spune Robert Melli.

Pe de alta parte , "pe langa investigatia fraudelor existente, un rol important pentru o companie il joaca prevenirea. Cu toate acestea, "veriga slaba" este intotdeauna factorul uman. . Cu peste 15 ani de experienta, AAM Consulting furnizeaza servicii complete de consultanta in management si IT pentru o gama larga de companii locale si internationale, de la majoritatea marilor jucatori din sectorul privat, administratia publica si pana la IMM-uri locale.
In Romania, AAM Consulting opereaza din 2005, beneficiind atat de experienta ungara, cat si de cea locala.

Pe langa serviciile din sfera "corporate fraud", AAM Consulting are o indelungata traditie in furnizarea de servicii precum: business process management, project management, IT strategy and governance, enterprise architecture management, implementare de sisteme IT. In ciuda existentei sistemelor IT de control, exista intotdeauna riscul ca aceste sisteme de control sa fie eludate de catre angajati.

 
it it

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'populare'


Alte articole

Rezultatele oficiale ale alegerilor

000 de vizitatori unici, o valoare record pentru www


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|IT - 2019 - reportaj.com