Cauta:
  News  Tehnologie  Media  Politic  Evenimente  Media monden  Media monden evenimente  Social  Sport  Imobiliare  

©21-Oct-2019

it  Administrarea siturilor NATURA it

In acest sens sunt programate sa se efectueze deplasari in fiecare arie protejata din cadrul proiectului DANUBEPARKS prilej de a face vizite in teren, de a purta discutii cu managerii ariilor protejate si de a completa chestionarul, intocmit de catre ARBDD, privind experienta in administrarea siturilor Natura 2000. Se vor dezvolta si implementa strategii comune pentru refacerea fluviului si conservarea speciilor.

Relatii suplimentare se gasesc pe pagina web a proiectului: www. danubeparks. org
Guvernator,
Grigore BABOIANU

Pana in prezent au fost facute 2 expeditii, una in Bulgaria si cealalta in Ungaria si Croatia.

In vederea participarii active si a transferului de informatii si experienta in luna ianuarie 2010, o delegatie din cadrul A. R. B. D. D. Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (A. R. B. D. D. ) implementeaza, ca partener, proiectul DANUBEPARKS Danube River Network of Protected Areas - Development and Implementation of Transnational Strategies for the Conservation of the Natural Heritage at the Danube River, Reteaua de Arii Protejate Dunarene - Dezvoltarea si Implementarea de Strategii Transnationale pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunarii.

NATURA 2000 este o retea ecologica europeana de arii naturale protejate pentru a carei implementare este esentiala cooperarea transnationala. Toti partenerii proiectului DANUBEPARKS fiind administratori de situri NATURA 2000 s-a creat cadrul pentru prima abordare consecventa si colaborare transnationala atat la nivel de politici cat si de implementare de activitati concrete.

In cadrul proiectului este prevazut un obiectiv care are drept scop evidentierea experientelor privind managementul Natura 2000 pentru fiecare arie protejata participanta la proiect, care se va finaliza cu un Manual de bune practici, pentru managementul retelei Natura 2000, al ariilor naturale participante la proiect si in general pentru toate ariile naturale aflate de-a lungul Dunarii. Tulcea a efectuat o deplasare in Parcul National Duna - Drava din Ungaria si Parcul Kopacki Rit din Croatia.

Grupul de lucru Natura 2000 s-a reunit in localitatea Kolked din Ungaria la care au participat reprezentanti ai ariilor naturale protejate si experti din Germania, Austria, Ungaria, Serbia, Croatia, Bulgaria si Romania.

Discutiile purtate pe chestionar (care va sta la baza intocmirii raportului final) au impartasit experiente ale implementarii Natura 2000 si au stabilit o coerenta transnationala a masurilor de protectie si conservare a speciilor si habitatelor pentru care s-au desemnat siturile Natura 2000 vizate de acest proiect.

Expeditiile in teren, din Parcul National Duna Drava - Ungaria si Parcul Natural Kopacki-Rit - Croatia, au avut drept scop o intelegere reciproca a ariilor protejate de-a lungul Dunarii, avand in vedere ca toate gazduiesc ecosisteme comune si urmaresc aceleasi scopuri de conservare a patrimoniului natural al Dunarii.

Informatii suplimentare privind proiectul DANUBEPARKS

Proiectul DANUBEPARKS- Reteaua de Arii Protejate Dunarene - Dezvoltarea si Implementarea de Strategii Transnationale pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunarii se implementeaza in perioada 1. 03. 2009 - 29. 02. 2012.

Acest proiect va initia o platforma pentru a dobandi o noua calitate a cooperarii practice continue a Ariilor Protejate de-a lungul Dunarii.

 
it it

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'populare'


Alte articole

Someri din Bucuresti si Ilfov

100 sau 0746239185 email persact@mediafax

UN SHARE PENTRU O VIATA DE ARTIST

ro doneaza 1% din vanzarile sale in perioada 15


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|IT - 2019 - reportaj.com